Hopp til hovedinnhold

Verksted for museumsledere

Videreutvikling av "Museumsverktøy – håndbok for god kjønnsrepresentasjon i museumsfaglige praksiser".

  • Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo, eller Teams (lenke sendes ut etter påmelding, se nedenfor)
  • Tid: Fredag 17.11 kl. 10.00 – 13.00
  • Arrangør: Museumsnettverk for kvinnehistorie ved Kvinnemuseet 
  • Kongsvinger bystyre 1920-1922.
    Kongsvinger bystyre 1920-1922. Ukjent.

Museumsverktøy – håndbok for god kjønnsrepresentasjon i museumsfaglige praksiser ble utviklet i perioden 2018 – 2021 av Museumsnettverk for kvinnehistorie med midler fra Kulturdirektoratet. Arbeidet videreføres nå i prosjektet «Kjønnets verdi i et museumshierarki» hvor vi tester, videreutvikler og implementerer verktøyene hos medlemsinstitusjoner i museumsnettverket.

Museumsledere er en viktig målgruppe for prosjektet og verktøyene våre, da ledere har ansvar for prioritering, forankring og formalisering i arbeid med kjønnsperspektiver og mangfoldsarbeid i faglige praksiser og øvrig likestillingsarbeid ved institusjonene. 

I dette verkstedet presenteres kort hvordan og hvorfor vi har utviklet museumsverktøyene, samt hva de består i. Deretter legges det opp til diskusjoner med deltakerne for å både høste ytterligere erfaringer fra lederes arbeid med kvinnehistorie og kjønn, samt å benytte disse erfaringene for å nyansere og videreutvikle museumsverktøyene slik at de blir et godt redskap for museumslederens fortsatte arbeid på kjønns- og mangfoldsfeltet.

Arrangementet er gratis, og vi kan friste med frukt og croissanter samt kaffe og te til de som møter opp.

Meld deg på her!

Vi må ha din påmelding innen mandag 13. november .

Trykk her for påmelding, fysisk deltakelse

Trykk her for påmelding, digital deltakelse

Du kan delta fysisk på møtet om du er i Oslo eller nærheten, eller digitalt. Lenke sendes i tilfelle ut etter at du har meldt deg på. 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1