Duket for forundring

Årets sommerutstilling på Kvinnemuseet tar for seg den myke historien. Den er et samarbeid med kultur-stylist Makeløs, Kristin E. Halkjelsvik.

Utstillingsåpning 1. juni kl. 13.00

Sommerutstillingen 2019 er et samarbeid mellom designeren Makeløs, Kristin E. Halkjelsvik, og flere lokale husflids- og håndarbeidsinteresserte.

«Mitt mål er å inspirere folk til å ta vare på de gamle skattene som kvinnehåndarbeidet er og til å gjenbruke dem i egne unike antrekk» sier designeren.

I Duket for forundring. På sporet av den myke historien deler Halkjelsvik sin begeistring for gjenbruk av gammelt håndarbeid og strikkedesign. Hun viser egne Makeløs-kreasjoner og stylede antrekk fra norske designere. 

Halkjelsvik blander gamle broderier, tyll og høye hæler på catwalken. Et av hennes signaturuttrykk er å forvandle gamle broderte duker til kjoler og skjørt.
Art-Nouveau-broderier er blant hennes favoritter og ofte å se i hennes kreasjoner.

Publikum invitert til å bidra

Som tidligere omtalt i lokal presse etterlyser Kristin E. Halkjelsvik og Kvinnemuseet gammelt håndarbeid fra publikum til å vise fram i utstillingen sammen med designerens og museets egne samlinger.

Vi vil trenge to/tre arbeider fra hver av følgende fem kategorier håndarbeid:

1. Bunadsbroderi
2. Blonder (nupereller, kniplinger, heklearbeider osv.)
3. Strikking
4. Strameibroderi (Klokkestrenger, puter, bilder osv.)
5. Art Nouveau-broderier

Alle arbeider vi låner må ha en historie. Vi ønsker at utlåner skriver ned litt om personen som har utført håndarbeidet, hvordan og hvor håndarbeidet er blitt brukt osv.


Ønsker du å bidra med utlån? Ta kontakt på epost: mona.holm@annomuseum.no