GRETA. Maleri, tegning og grafikk

Sommeren 2020 viser billedkunstner Marthe Karen Kampen en serie malerier, tegninger og grafikk med utgangspunkt i et portrett av Greta Thunberg.

  • GRETA, 1x1 m, akryl på lerret, Marthe Karen Kampen (Foto/Photo)
    1/1
    GRETA, 1x1 m, akryl på lerret, Marthe Karen Kampen

GRETA er som en levende skulptur, en gallionsfigur, en Jeanne d'Arc, et barn, et blikk, en demon, en spåkvinne, et fenomen, en magiker... I gjennom media er Greta Thunberg blitt et bilde på fremtiden. Jeg har lekt med denne ikonografien som utgangspunkt for en serie portretter.

Marthe Karen Kampen

Om kunstneren

Marthe Karen Kampen (f. 1986) er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo, og bor og har sitt virke i Eidskog kommune. Hun har deltatt på utstillinger ved bl.a Kunsthall Grenland, Galleri soft, Kunstnerforbundet, Nasjonalmuseet, Kunstbanken på Hamar, Norske grafikere og Hubei Art Museum i Kina. I samarbeid med Johannes Borchgrevink Hansen har hun gjort flere store utsmykningsoppdrag, det siste ved Veterinærinstituttet på Ås.

Jeg jobber i serier med enkeltstående motiv. Gjennomgående for min kunstneriske praksis er å skjære vekk unødvendige detaljer, søke etter klare, enkle komposisjoner og motiv i grunnleggende teknikker innen maleri, tresnitt, tekstil og skulptur. Jeg etterstreber en barnlig tilnærming, hvor målet er et tilsynelatende enkelt men kraftfult uttrykk. Jeg er opptatt av mennesket og dets sårbarhet, av tidsånden og hvordan den endrer seg og hva den sier om oss.

M.K. Kampen

Marthe Karen Kampen
195 Kampevegen 2224 Austmarka
98882769/62835005