Ibsens små djevler

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse besøker Kvinnemuseet lørdag 21. september kl. 16.00. Opplev en konsertforestilling bygget opp rundt Henrik Ibsens DIKT.

"De smaa djævle"

Vi kjenner Ibsens store dramaer, men diktene hans er kanskje ikke så kjente. Selv kalte Ibsen sine dikt for ”de smaa djævle” og ønsket helst å glemme noen av disse tidlige verkene. Skuespiller Lise Fjeldstad og pianist Håvard Gimse griper fatt i diktene i en søken etter mennesket Henrik Ibsen. 

I anledning besøket her på Kvinnemuseet lover Lise Fjeldstad å fokusere spesielt på kvinnene i Ibsens dikt. Håvard Gimse belyser diktene ved å spille verker av Edvard Grieg og Harald Sæverud.


KJØP DIN BILLETT VED Å KLIKKE PÅ LENKEN UNDER:
  • Lise Fjeldstad og Håvard Gimse, svart-hvitt (Foto/Photo)
    1/1
    Pianisten Håvard Gimse fra Kongsvinger og skuespiller Lise Fjeldstad har samarbeidet om flere prosjekter. Den 21. september kommer de sammen til Kvinnemuseet.

Fra intervju med Lise Fjeldstad om forestillingen

Hva slags dikt snakker vi om her, når Ibsen selv kalte dem «smådjevler»?

– Han var jo en lukket person, en tilknappet mann – ja, nærmest en sfinx. Så det er nettopp derfor Håvard Gimse og jeg har valgt å gjøre dette, for å få svar.

Hva lærer vi om Ibsen gjennom diktene?

– Blant annet at han var glad i damer og en mann med stor erotisk energi. Han levde et veldig turbulent liv, og hadde ikke noen morsom barndom. Jeg tror ikke folk flest er så bevandret i Ibsens dikt som i hans teaterstykker. Vi kjenner jo alle til Villanden, Et dukkehjem og Gynt. I diktene er han mer personlig.

Kilde: Martin Næss Kristiansen, "Ibsen-dronningen dykker dypere i Ibsen", https://www.dagsavisen.no/demokraten/nyheter/ibsen-dronningen-dykker-dypere-i-ibsen-1.1081200, (lesedato 20.08.2019)