CubaNoruega

Opplev fengende latin-jazz med Hanne Tveter & Pepe Rivero DUO på Kvinnemuseet torsdag 25. april kl. 19.00. Dørene åpner 18.00!

Omtale av konsert og utøvere:

Hanne Tveter & Pepe Rivero DUO

To sterke formidlere på hvert sitt instrument, vokal og piano, møtes i dette duo-konseptet «CubaNoruega» hvor norsk og cubansk tradisjonsmusikk forenes. Repertoaret spenner fra cubanske boleros og habaneras til møter med folkeviser, Prøysen og Grieg i fengende Latin-jazz-arrangementer.

Det unike samspillet denne duoen byr på, oppsto som en naturlig konsekvens av deres felles plattform innen både klassisk og rytmisk musikk. Og en gjensidig interesse for hverandres musikalske røtter. Her smeltes musikk kulturer sammen ikledd elegante arrangementer, rytmisk lekenhet og friske improvisasjoner. Dette samspillet er verdt å få med seg!

Hanne Tveter, opprinnelig fra Skarnes, må kunne regnes som Norges fremste ambassadør i landskapet mellom latinsk, spansk og norsk tradisjonsmusikk, med en formidlingsevne og stemme av de helt sjeldne. Hun er og en anerkjent jazzsanger og har turnert i både inn og utland. Også kjent for sitt fargerike repertoar innen meksikansk populærmusikk. Hanne har utgitt syv album. Rivero medvirker på to av dem ”Oslo-Madrid” og ”My Footprints”.

Maestro Pepe Riveros stjernekvaliteter som pianist og arrangør har blant annet materialisert seg i å «cubanisere» både Monk, Chopin og Vivaldis fire årstider. I tillegg er han svært aktiv med egen jazz trio og som pianist for en rekke spanske og latinske artister. Han er blitt kjent i den latinske verden som en god forvalter av cubanske musikkrøtter inn mot jazz med sine lekne og stilsikre arrangementer fra trio til fullt orkester. Rivero har medvirket på utallige innspillinger og er bosatt i Madrid.


Turneen gjennomføres med støtte fra FFUK og Norsk Kulturråd.

  • 1/2
  • 2/2
  • Hanne Tveter & Pepe Rivero DUO
    1/1
    Hanne Tveter & Pepe Rivero DUO Giuseppe Marconi