Konsert: Tysk og norsk romantikk

Konsert ved Ingrid Oftung, sopran og Siril Aufles Valberg, piano, på Kvinnemuseet lørdag 28. juli 18.00. Billetten koster 250,- (170,- for studenter)

• Skjermbilde_2017-03-15_kl._22.10.30.png

Program

Hjertelig velkommen til konsert med to unge lovende musikere, sopran Ingrid Oftung og pianist Siril Valberg.

De to vil fremføre et vakkert og spennende repertoar bestående av tysk og norsk romantikk. Foruten kjente toner fra Griegs lyriske stykker for klaver, vil duoen fremføre sangsyklusen "Barnets Vaardag" av Agathe Backer Grøndahl, vår eneste kvinnelige komponist under gullalderen i norsk musikkhistorie. Syklusen skildrer barnlige opplevelser av våren, med tekster av Andreas Jynge.

De to musikerene har også valgt å trekke frem noen ukjente skatter, nemlig to sanger av Sverre Jordan, en komponist med røtter i Bergen. Den norske avdelingen rundes av lengre nord, med utdrag fra Nordlanske danser av David Monrad Johansen.

Repertoaret denne kvelden vil i tillegg favne et mørkere og mer dramatisk uttrykk med Richards Strauss' Ophelia-lieder, basert på Shakespears tekster fra Hamlet. Her møter vi Ophelia i en sinnstilstand fylt av sorg og vanvidd.

Konserten rundes av i lysere toner med Lizts ungarsk rapsodi nr. 10 og Richard Strauss' virtuose Amor fra Brentano - liedene.

Ingrid Oftung

Ingrid Oftung er en ung og lovende koloratursopran fra Våler i Østfold. Hun har
bachelorgrad fra Griegakademiet i Bergen, og mastergrad fra Barratt Due
Musikkinstitutt, med Hilde Haraldsen Sveen og Torgun Birkeland som sine
sanglærere. Hun har drar også jevnlig til København og har timer med den anerkjente sangpedagogen Susanna Eken.

Ingrid har fremført et variert program av lied, opera og kirkemusikk. Som solist har hun sunget blant annet Mozarts requiem, Faures requiem, Rutters Requiem,
Schuberts messe i G – dur og Händels Messias med profesjonelle orkestre. Ingrid deltar jevnlig på mesterklasser og har sunget for blant andre Paul Farrington, Randi Stene og Solveig Kringlebotn.

Våren 2017 mottok Ingrid Svein Carlsen-prisen som deles ut av Moss Kommune til unge utøvere som har utmerket seg innenfor kultur.

Siril Aufles Valberg

Siril Aufles Valberg er opprinnelig fra Mosjøen i Nordland men har de siste årene vært bosatt i Oslo. Hun har både bachelor- og mastergrad i klaver fra Norges musikkhøgskole med Håvard Gimse, Jens Harald Bratlie og Jorunn Marie Bratlie som sine lærere.

Siril har lang erfaring både som solist og som kammermusiker og har i tillegg deltatt i flere internasjonale pianokonkurranser. Som solist med orkester har hun bl.a fremført E. Grieg pianokonsert i a-moll, S. Rachmaninoff pianokonsert nr. 2 i c-moll og Beethoven pianokonsert nr. 3 i c-moll.

Siril har deltatt på flere mesterklasser med anerkjente lærere som Leif Ove Andsnes, Einar Steen Nøkleberg, Liv Glaser og Jiri Hlinka. Hun har mottatt flere priser for sitt spill og har tre ganger blitt valgt ut som solist med orkester under «Unge solister fra Helgeland».