Liv i Leiren

Opplev yrende liv med handelsboder og kulturelle innslag i hele Øvrebyen, gamlebyen i Kongsvinger, den 2. juni!

Program Kvinnemuseet

Kvinnemuseet har gratis inngang hele dagen og et eget Liv i Leiren-program. Se under for dette. Café Dagny er åpen og serverer supper og hjemmebakte kaker.

 • MAKELØS design
  1/1
  Kristin E. Halkjelsvik setter sammen gamle håndverkstradisjoner med moderne elementer i sin MAKELØS design. Hilde Lorentzen

Hva skjer på Kvinnemuseet under Liv i Leiren?

Alle årets fire utstillinger er åpne. Vi kan by på noe for de fleste.

Lek for livet er vårt tilbud til barnefamilier og handler om barndom, lek og kjønn før og nå, I all offentlighet forteller om norsk kvinnesakshistorie og Din Dagny handler om forfatter og bohem Dagny Juel. 

Between the Lines er årets sommerutstilling og den er norske kunstneres bidrag til #MeToo-kampanjen.

Vårt Liv i Leiren-program

Den 2. juni er det to egne programinnslag på museet:

 • Kl. 14.00:  Demonstrasjon av MAKELØS design ved Kristin Halkjelsvik
  Designer Kristin E. Halkjelsvik, med base i Fredrikstad, demonstrerer sin egen design, kalt MAKELØS. Modeller viser noen kreasjoner, og designeren forteller selv om sitt arbeid og sin kjærlighet til norsk kvinnehåndarbeid.
  Halkjelsvik har spesialisert seg på å sette sammen tradisjonelt håndarbeid og gamle mønstre med hypermoderne elementer og sterke farger.
 • Kl. 16.00:  Bokslipp ved Lisbeth A. Chumak
  Vår tidligere kollega, nå pensjonist, Lisbeth A. Chumak, presenterer sin nye bok. Boka handler om livet til den danske adelsmannen Carl Holstein-Ledreborg som var gift med Dagny Juels sønnedatter Ann.