Hopp til hovedinnhold

FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner

Fakkeltog i Kongsvinger med påfølgende samling på Kvinnemuseet.

Lørdag 25. november

16:00 Fakkeltog, oppmøte Rådhustorget
17:00 Appeller, ett minutts stillhet og kunstnerisk innslag på Kvinnemuseet

Bli med i fakkeltog for å minnes og støtte kvinner utsatt for vold, og demonstrere mot dette store samfunnsproblemet. En studie gjort av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS) viser at hele 1 av 5 kvinner i Norge har vært utsatt for voldtekt, og at 1 av 10 har vært utsatt for alvorlig fysisk vold fra partner. Vold mot kvinner er et samfunns- og folkehelseproblem, som må belyses og bekjempes!

Lørdag 25. november markerer vi FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner!

Vi møtes på Rådhusplassen kl 16:00 hvor ordfører Elin Såheim Bjørkli holder en kort appell før Drumladies trommer oss i gang.

Gratis fakler deles ut. Husk refleksvest!

Fakkeltoget går opp til Kvinnemuseet hvor vi fortsetter markeringen med ett minutts stillhet, et kunstnerisk innslag ved danserduoen Synapse lab og appeller fra Krisesenteret, Norsk Folkehjelp og Kongsvinger Soroptimistklubb.

Det blir også salg av kaffe, te og kaker.

Markeringen arrangeres av 8. mars-komitéen i Kongsvinger og Kvinnemuseet i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Kongsvinger Soroptimistklubb.


  • Fotografi av et fakkeltog. Mange mennesker står samlet. De holder tente fakler, og flere har på refleksvest. Fakkeltoget blir tatt bildet av ved Kongsvinger stasjon. Menneskene ser inn i kameraet.
    1/1
    Fra fakkeltoget på 25.november-arrangementet i 2021. Foto: Venkah Gjermundsen, 8. marskomiteen i Kongsvinger