Hopp til hovedinnhold

FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner

Fakkeltog i Kongsvinger med påfølgende samling på Kvinnemuseet.

Fredag 25. november

18:00 Fakkeltog, oppmøte Rådhustorget

18:30 Samling på Kvinnemuseet

Vi vet at mange opplever vold i nære relasjoner. Vi ønsker å støtte alle kvinner som opplever eller har opplevd vold.

Årets fokus er rettet spesielt mot situasjonen til kvinner i Iran og Ukraina.

Gratis fakler deles ut. Husk refleksvest!
Ordfører Eli Wathne ønsker velkommen.

Samling på Kvinnemuseet etter fakkeltoget:

 • Taler og appeller
 • ​Dans av Olga Etkalo og Alina Slavinska fra danse-og teaterprosjektet "Synapse lab" fra Ukraina
 • Salg av kaffe og kaker

Museet er åpent fra 18:30

Arrangeres av 8. mars-komitéen i Kongsvinger og Kvinnemuseet i samarbeid med Norsk Folkehjelp, Kongsvinger Soroptimistklubb, Sør-Odal Sanitetsforening og Brandval bygdekvinnelag. 

 • Fotografi av et fakkeltog. Mange mennesker står samlet. De holder tente fakler, og flere har på refleksvest. Fakkeltoget blir tatt bildet av ved Kongsvinger stasjon. Menneskene ser inn i kameraet.
  1/1
  Fra fakkeltoget på 25.november-arrangementet i 2021. Foto: Venkah Gjermundsen, 8. marskomiteen i Kongsvinger
Markedsmateriale til HerStory of the War, en utstilling produsert av The Gender Museum Ukraine. Bakgrunn er mørk med et mørkeblått parti. Til høyre står det HerStory of the War. I bokstavene som staver "Story" er det satt inn svart-hvitt bilder, og et ukrainsk flagg. Til venstre i bildet er det en hvit runding som det synes å lyse ut fra.

Lenker til nettsidene til det iranske og ukrainske kvinnemuseet

Her finner du lenker til nettsidene til Gender Museum Kharkiv, Ukraina, og Iranian Women's Movement Museum, som begge ble presentert på arrangementet den 25. november 2022. 

 • Plakat, From Evin With Love. På plakaten er det tegnet en jente med et gjennomsiktig slør. Rundt henne flyr duer. Tegningen er tegnet med blyant. Plakaten at forteller at det 14. oktober 2022 var et arrangement med musikk, lydinstallasjon, utstilling og taler. Arrangementet ble holdt av International Institute of Social Studies ved Erasmus University i Rotterdam.
  1/1
  Plakat fra utstillingen "From Evin with Love" på dens hittil siste visningssted i Den Haag, Nederland, oktober 2022, til minne om Masha Amini: Woman, Life, Freedom.