«Sinnets irrganger» – bohemliv og psykisk helse

Bohemens livsførsel fascinerer fortsatt, og er omsluttet av romantikk og mystikk. Store menger rusmidler, konvensjonsbrudd, utroskap og fri kjærlighet hadde også sin pris. Fredag 17. august kl. 18 er temaet bohemens psyke.

Ragnhild og Dagny Juell, Kristiania tidlig 1890-tall. Foto: Kvinnemuseet

Å bryte borgerlige konvensjoner sto sentralt i bohembevegelsen. Hvordan kom dette til å prege bevegelsen og deres kunstneriske virke? Vi ser nærmere på de mørkere sidene av bohemlivet i dette møtet mellom historiker Bodil Stenseth og kunstner Aurora Sandlilje med flere.

Det blir også mulig å se utstillingen Din Dagny, om Kongsvingers egen bohemdronning Dagny Juel som virket som musiker og forfatter fram til hun døde i 1901.

Billetten koster 150,-  og selges i døra.
Dørene åpner klokken 18.00. Café Dagny og museumsbutikken er åpen. Arrangementet støttes av Stiftelsen Fritt Ord.

Velkommen!