Hopp til hovedinnhold

Sommeromvisninger i utstillingene

Våre museumsverter tar deg med inn i utstillingene, formidler kvinnehistorier og forteller om gjenstandene i vår samling.

Torsdagsomvisninger i sommer!

Kvinnemuseet
18.juli 2024
Lek for livet. Kl. 13:00
25.juli 2024
Kl. 13:00
01.aug. 2024
HYSJ! Fortellinger om abort og seksualitet. Kl. 13:00
08.aug. 2024
Kl. 13:00
15.aug. 2024
Kl. 13:00

Torsdager i perioden 20. juni til 15. august vil vi kl. 13:00 holde omvisninger i Kvinnemuseets utstillinger. Omvisningene vil vare i cirka 30 minutter og ta utgangspunkt i en av museets fem utstillinger; Lek for livet, HYSJ! Fortellinger om abort og seksualitet, Din Dagny, Isbryteren: en hyllest til Monica Kristensen, og I all offentlighet. Følg med på denne siden for oppdatert program.

Omvisningene er inkludert i vanlig inngangsbillett og kjøpes i døra. 

Les om utstillingene her:

"Det er virkelig en forbannelse at har man først begynt å skrive, er det umulig å slutte"

Til alle tider og i alle land har kvinner tatt abort. Med utstillingen ønsker vi å bidra til mer kunnskap, bryte ned tabuer og åpne opp for samtaler om et tema som angår svært mange.

Etter hvert som det moderne samfunnet vokste fram ble skillet mellom det private og det offentlige tydeligere. Samtidig ble skillene skarpere for begge kjønn; der det før var aksept for tøffe kvinner og følsomme menn, skulle mannen nå være enkel, besluttsom, redelig og klok. Kvinnene ble sett som følelsesstyrte, skjøre skapninger som i større grad enn før skulle tjene familie, mann og hjem. Kvinner ble henvist til privatsfæren. Det var større rom for at kvinner deltok i offentligheten på 1700-tallet, enn det var utover 1800-tallet. I denne perioden var offentlige kvinner et navn for prostituerte.

En utstilling om barndom og ungdom, gutter og jenter, før og nå. Hva bestemmer hva som er guttete og hva som er jentete, og hva gjør dette med livene våre?

Bilde fra utstillingene

 • Foto fra utstillingen Din Dagny
  1/5
  Din Dagny Kvinnemuseet
 • 2/5
  Fra Aktivistrommet i utstillingen "HYSJ!". Ali Suliman, Anno museum
 • 3/5
  Fra Bunadsgerilja-montret i I all offentlighet.
 • 4/5
  Glimt fra Isbryteren. Mona Pedersen / Kvinnemuseet
 • Oversiktsbilde av utstillingen Lek for livet. Vi ser montere i ulike farger: oransje, grønn og rød. I taket ser vi to nydelige lysekroner.
  5/5
  Lek for livet Mathea Münster/Kvinnemuseet
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2