Utøverne i operakabareten "Dagny"

Disse er med i urframføringen av Henning Sommerros nye musikkverk om bohemforfatteren Dagny Juel.

Tora Augestad i rollen som Dagny Juel

 • Sangeren Tora Augestad (Foto/Photo)
  Sangeren Tora Augestad Thomas Olsen, Berlinkontoret

Sanger og skuespiller Tora Augestad er født i Bergen i 1979. Hun har studert klassisk musikk og jazz-sang i Oslo og Stockholm, og senere tysk musikk i Berlin og Munchen, før hun avla eksamen som kabaretsanger ved Musikkhøgskolen i Oslo.

Tora Augestad gjester fast store operahus, konserthaller og teatre over hele Europa. 

Henning Sommerro har skrevet en besnærende sangsyklus med et eksistensielt mørke, vi møter Dagny Juels underfundige diktning i et vakkert og moderne tonespråk som danner en gripende ramme rundt den dramatiske historien.

Tora Augestad om verket "Dagny"

Håvard Gimse på flygel

 • Håvard Gimse (Foto/Photo)
  Pianist Håvard Gimse

Håvard Gimse er en norsk klassisk pianist fra Kongsvinger, der han ble født i 1966. Gimse er utdannet ved Norges musikkhøgskole, Mozarteum i Salzburg og Musikkhøgskolen i Berlin.

Øyvind Gimse på cello

 • Øyvind Gimse (Foto/Photo)
  Cellist Øyvind Gimse

Øyvind Gimse er en norsk cellist fra Kongsvinger, der han ble født i 1968. Han og Håvard Gimse er brødre. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Wien.

Marianne Thorsen på fiolin

 • Marianne Thorsen (Foto/Photo)
  Fiolinist Marianne Thorsen

Marianne Thorsen er en norsk fiolinist fra Trondheim, der hun ble født i 1972. Hun har bodd 20 år i London under og etter studiene ved Royal Academy of Music der. Hun er nå ansatt som professor ved ved Institutt for musikk (NTNU) i Trondheim.

Espen A. Furuseth er fortelleren

 • Espen Furuseth (Foto/Photo)
  Espen Furuseth

Espen A. Furuseth (f. 1968) er freelance kulturarbeider, skuespiller og tidligere danser fra Kongsvinger. Han har deltatt i en rekke små og store regionale oppsetninger. Ble sist sett på NRK Fjernsynet i rollen som Jonas Lie under Sommertogets besøk i Kongsvinger i sommer.  

Henning Sommerro har skrevet musikk og libretto

Lisbet Frøystadvåg er produsent