From Evin with Love

Utstillingen består av håndverksarbeider som er laget av politiske fanger i Evin-fengselet i Teheran, Iran. Arbeidene er sendt som gaver til de fengslede kvinnenes familie og venner: for å bli husket, og for å holde kontakten med dem.

UTSTILLINGSÅPNING

FREDAG 18. SEPTEMBER KL. 18.00

Den formelle åpningen foretas av kvinneaktivist Iran Morvati og varaordfører i Kongsvinger Eli Wathne. Vennligst hent ut din fribillett til arrangementet  på lenken under. Dette pga. regler for smittesporing og antallsbegrensing.

VELKOMMEN!

Blant annet er flere arbeider av den nå internasjonalt kjente menneskerettighetsadvokaten Nasrin Sotoudeh. Gjenstandene er samlet inn og kuratert til en utstilling av Iranian Women’s Movement Museum Initiative ved stifter Mansoureh Shojaee, som to ganger tidligere har vært på besøk hos Kvinnemuseet i Kongsvinger. Shojaees samarbeidspartner i arbeidet med å stiftelse det iranske kvinnemuseet er Nobels fredsprisvinner Shirin Ebadi.

  • From Evin With Love er tidligere utstilt på Humanity House i Den Haag, Nederland, og på kvinnemuseet i Fürth, Tyskland i fjor.
    From Evin With Love er tidligere utstilt på Humanity House i Den Haag, Nederland, og på kvinnemuseet i Fürth, Tyskland i fjor.

Vil du vite mer om kvinnebevegelsen i Iran?
  • Et av arbeidene som blir vist i utstillingen. Det er laget i Evin-fengselet og  deretter sendt som gave hjem til familie eller venner.
    1/1
    Et av arbeidene som blir vist i utstillingen. Det er laget i Evin-fengselet og deretter sendt som gave hjem til familie eller venner.