Hopp til hovedinnhold

Eksklusiv før-premiere med filmsamtale:
TROND GISKE - MAKTA RÅR

I samarbeid med produksjonsselskapet UpNorth Film inviterer Kvinnemuseet til før-premiere på Rådhusteateret i Kongsvinger mandag 31. januar kl. 18.30. Etter visningen blir det samtale mellom regissør Håvard Bustnes og leder av 8.mars-komiteen i Kongsvinger Cia Maria Martinsen. Samtalen ledes av Mona Pedersen fra Kvinnemuseet.

BILLETTER

Billetter til visningen er lagt ut på Rådhusteaterets hjemmeside. 

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

«Trond Giske - Makta rår» gir et unikt innblikk Norges mest omtalte #metoo-sak. Det er en film om ukultur, om hvordan makt gjør blind, og om hvor lett det er for makthavere å bevare konsensus gjennom fortielser og taushet. 

Det er over 20 år siden filmskaper Håvard Bustnes for første gang begynte å tenke på å lage en film om Trond Giske, en av Norges mest lovende unge politikere. Ideen var å filme fram til han kanskje ble statsminister, men han svarte aldri på henvendelsen. Trond Giske fortsatte klatringen på den politiske karrierestigen. Alle snakket om hans suksess og store politiske talent, men så begynte det å gå rykter om upassende "damehistorier". Et voldsomt mediepress, varsler, videolekkasjer og påstander om maktkamp ledet til at Giske trakk seg som nestleder i AP.

Hvordan kunne det ha seg at det stadig vekk dukket opp nye historier? Og hvordan kunne historiene fortsatt ignoreres og varslene bagatelliseres? Etter at media publiserte de første anklagene mot Trond Giske om seksuell trakassering i 2017, tok Bustnes kontakt på nytt. Noen måneder senere svarte Giske. Nå var han villig til å møtes. 

OM REGISSØREN

Håvard Bustnes (f. 1973) fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2008 med filmen Blod & ære, som handlet om bokseren Ole Klemetsen. Filmen mottok en rekke priser, deriblant Amandaprisen og The Crystal Heart Award i USA. Etter dette har filmene Helsefabrikken (2010), Opprørske oldemødre (2013) og Hatets Vugge (2017) blitt vist på mer enn 100 filmfestivaler, blitt nominert og vunnet priser på prestisjetunge festivaler som IDFA og Hot Docs. Han er nå aktuell med dokumentarfilm Trond Giske - Makta rår som får ordinær kinopremiere den 11. mars.