Hopp til hovedinnhold

Samling i museumsnettverk for kvinnehistorie 2023

Tidspunkt for årets samling er 15. og 16. februar. Vi møtes i Oslo denne gang, med Teknisk museum og Nasjonalmuseet som vertskap.

Det er med stor glede vi ønsker velkommen til den årlige samlingen i Museumsnettverk for kvinnehistorie. Tema for samlingen er perspektiver på kjønn og mangfold, og vi har invitert to foredragsholdere til å utdype tematikken gjennom presentasjonen av to høyst ulike prosjekter. Dessuten får vi spennende omvisninger på vertskapsmuseene, samt at det er satt av tid til plenumsdiskusjoner, erfaringsdeling og "mingling". Se programmet  for samlingen under. 


OBS! Ønsker man å betale med faktura må man ta kontakt med mette.berg@annomuseum.no. Så ordner vi det!

PÅMELDING TIL NETTVERKSSAMLING 2023

  • 1/1
    "Kvinnene i Vigelandsparken", tegning av Inge Ås.

PROGRAM

Onsdag 15. februar / Teknisk museum

Fra kl. 11:30: Oppmøte og registrering

kl. 12:00 Lunsj i Verdensrommet

kl. 13:00 Velkommen! ved Mona Pedersen, avdelingsdirektør i Anno museum og leder av Museumsnettverk for kvinnehistorie,  samt Torhild Skåtun og Tone Rasch vedTeknisk museum

kl. 13:15:  ForedragRuth Reese og Antirasisme: Fra arkiv til museum og scene ved Michelle A. Tisdel. Hun er sosialantropolog og forsker, og jobber som forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket. Tisdel tok doktorgrad i sosialantropologi på Harvard University med en avhandling om kulturpolitikk og afrocubansk kulturarv i kubanske museer. Hun er medredaktør av A Literary anthropology of migration and belonging (2020), initiativtaker og fagansvarlig for utstillingen Din pust, din stemme: Ufiltrerte ytringer om antirasisme og demonstrasjonen 5. juni 2020 (2022) og manusforfatter av teaterforestillingen Ruth Reese: Give me a crown (2022) i samarbeid med Nordic Black Theatre. I 2020 etablerte hun dokumentasjonsprosjektet Lift Every Voice (LEV) for å samle inn protestplakater fra demonstrasjonen om George Floyd 5. juni 2020 i Oslo.

kl. 14:15 Kaffepause med snacks i Verdensrommet 

kl. 14:45 Foredrag. Om Balansekunst ved Eivind Breilid, prosjektleder i Foreningen Balansekunst. Balansekunst er et samarbeid mellom over 140 norske kunst- og kulturorganisasjoner som sammen jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv. Forandring krever aktiv handling, og Balansekunsts medlemmer tror på og forplikter seg til å jobbe for endring gjennom konkrete tiltak.

kl. 15:45 Plenumsdiskusjon:  Nettverket vårt – forventninger,  erfaringsdeling og veien videre 

kl. 16:20 Kort pause

kl. 16:30 Omvisning: Kvinnehistorie i Teknisk museums utstillinger v/Torhild Skåtun, museumspedagog og Tone Rasch,  konservator, Teknisk museum

kl. 18:00 Middag på Teknisk museum

Torsdag 16. februar / Nasjonalmuseet

kl. 10:00 Oppmøte ved hovedinngangen

kl. 10:15 Omvisning i samlingsutstillingen: Kvinnelige kunstneres plass i den eldre kunsthistorien v/ Møyfrid Tveit, kurator ved Nasjonalmuseet

kl. 12:00 Felles lunsj og avslutning i Nasjonalmuseets kafé 

Nasjonalmuseet ønsker de av nettverkets medlemmer som har anledning hjertelig velkommen til å tilbringe resten av dagen i museet. Utstillingen Grason Perry: Innafor og utafor anbefales spesielt!

PRAKTISK INFO

Deltakerne må ordne reise og overnatting selv. 
Deltakeravgift betales sammen med påmelding - se lenke til skjema over!
Avgiften dekker direkte kostnader i forbindelse med arrangementet, og inkluderer  blant annet lunsj begge dager, samt middag på dag 1 inkl. drikke (u/ alkohol).

Spørsmål? Kontakt  kvinnemuseet [a] annomuseum.no